Iedereen kent ze wel, de standaard bonte tricot poetslappen (stukken T-shirts, sweaters, onderoed, ...) die gebruikt worden om allerhande reinigingen te verrichten. Of het nu gaat om het schoonmaken van onderdelen of gereedschappen, het opruimen van gemorste vloeistof op de grond, of het schoonmaken van de handen, je vindt ze werkelijk overal.

Vergelijking

Een enquête leert ons dat de lage kostprijs de voornaamste reden is om deze poetslappen in te zetten. Maar is dit wel zo ...!?

Indien 1l olie opgenomen moet worden, is circa 1.250g traditionele bonte tricot poetslappen nodig om de olie op te nemen. Tegen een kilogramprijs van 1,35 €/kg en een afvalkost van 0,80 €/kg, bedragen de totale kosten dan ruim 3,56 €/l olie (1,69 € kostprijs product + 1,88 € afvalkost product en olie).

De lage kilogramprijs voor de poetslappen blijkt achteraf toch duur uit te vallen. De afvoerkosten van de tricot poetslappen zijn zelfs hoger dan de afvoerkosten van de olie zelf!

Ter vergelijking:

Om diezelfde hoeveelheid olie te absorberen, is slechts 227g van de RX-P-30 FSW-T papier nodig. Dat is een verhouding van 1:5,5. M.a.w. 1kg RX-P-30 FSW-T absorbeert net zoveel als 5,5kg bonte tricot poetslappen.

Dat vertaalt zich in 80% lagere afvalkosten.

Voordelen

Afgezien van de aanzienlijke kostenbesparingen die met het RX papier en non-wovens gerealiseerd kunnen worden, bieden onze RX poetslappen onmiskenbare voordelen aangaande doeltreffendhid en gebruiksgemak.

Wat de RX-T-10 poetslappen betreft, hebben we voor de hoogst mogelijke kwaliteit gekozen.

Voordeel 1: Uniforme afmeting

Doordat alle poetslappen allemaal in éénzelfde afmeting gesneden zijn, heeft de gebruiker steeds de garantie op een handige en efficiënte doek om de werkzaamheden uit te voeren.

Voordeel 2: 100% katoen

Vervaardigd uit 100% katoenen badstof. Een onbetwistbaar voordeel t.o.v. de bonte tricot poetslappen.

Viscose vloeistoffen (vb. olie) worden beter en sneller opgenomen.

Voordeel 3: Antistatisch

Doordat onze peotsdoeken uit 100% katoen vervaardigd zijn, zijn ze ook antistatisch, waardoor ze in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt kunnen worden.

Bestel via onze E-cataloog

Surf naar onze webshop en raadpleeg onze actuele voorraad, uw aankoopprijs en bestel online!