De grootste bestanddelen van de TCO van elke onderneming bestaan uit verwervingskosten (inkoop en voorraadkosten) en technische gebruikskosten (onderhoud en productie/assemblage). 

 

Door de focus te verleggen van louter inkoopprijs naar de complete TCO, kunnen jaarlijks besparingen worden behaald die oplopen tot minimaal 10 à 15% van de totale inkoopwaarde.

Efficiënter inkopen en verwerven

ERIKS maakt het inkopen van uw technische componenten graag zo gemakkelijk mogelijk.  Om u tijd én kosten te besparen.

Hiervoor hebben wij legio panklare oplossingen die uw inkoopproces efficiënter kunnen maken en uw inkoopkosten dus aanzienlijk reduceren.

Focus op technische besparingen

De efficiëntie & productiviteit van uw processen is van primordiaal belang.  ERIKS kan deze aanzienlijk helpen verhogen door u te adviseren bij de keuze van componenten met een langere levensduur en componenten die uw down-time verlagen, door uw mechanical seals of motor een tweede leven te geven, …

Logistieke dienstverlening

Uw logistiek & administratief proces wordt meer dan zeker vereenvoudigd als u kiest voor 1 totaalleverancier zoals ERIKS. Bovendien is onze logistieke dienstverlening afgestemd op uw behoeften.

Besparen op TCO door leveranciersreductie

Het aankopen en beheren van MRO en OEM is voor vele ondernemingen tot op de dag van vandaag een intensieve klus, met een kluwen aan codenummers, honderden leveranciers en contactpersonen.

Dit proces beheersbaar en efficiënter inrichten vereist in eerste instantie een  leveranciersreductie.

Lees verder

Bestelgemak en tijdswinst, 24/24h: de ERIKS webshop

Via onze webshop heeft u 24/24h toegang tot ruim 500 000 items.  Wanneer u inlogt ziet u klantspecifieke prijzen en levertermijnen en kunt u direct online uw bestelling plaatsen.  Registreer u nu en probeer het zelf! klik hier.

Het belang van een doordacht voorraadbeheer

Enerzijds nemen MRO-producten niet alleen veel ruimte in beslag, ze impliceren ook vaak dood kapitaal. 
Anderzijds is uw voorraad aan technische componenten uw verzekering tegen de onvoorspelbaarheid van de interne vraag.